Kind en ouder begeleiding

Consult

Als ouder weet je soms niet waar bepaald gedrag of bepaalde klachten van je kind (eren) vandaan komen. Dan is het fijn als iemand echt even meekijkt op verschillende lagen. Naast dat ik Pedagoog ben, ben ik ook systeemtherapeute en kinder- jeugdcoach. Ook kan ik van kinds af aan energie lezen. Iets waar ik vroeger last van had maar mee geleerd heb om te gaan en graag inzet om op diepere lagen na te gaan wat er speelt en wat er nodig is.

Reading: Het lezen van energie doe ik vanaf kinds af aan al. Readen is het lezen van energie. Een readingconsult geeft direct zicht op het proces waar jouw kind in zit en wat de kracht van het kind op het moment en in dit leven is. Ik lees dan, als het ware, de energieblauwdruk van je kind. Hierin komt veel informatie naar boven over hoe het kind in de wereld staat en wat er belangrijk is voor hem of haar.

Tijdens een consult komen al mijn professies samen. Ik zet alles vol in om de ouder(s) en het kind zo goed mogelijk bij te staan.Ik maak het graag praktisch, zodat het inzetbaar is in het dagelijkse leven.

Na telefonisch overleg zullen we samen kijken welke vorm het beste is.

Sessie alleen met ouders, starten met het kind, bij jullie thuis of bij mij op locatie of online

Leeftijd kinderen: alle.

artikel over mij uit blog over opvoeding van kinderen

 

Tienersessies:

Als jong-volwassene kom je voor hele andere vraagstukken te staan dan toen je kind was. Je gevoeligheid kan sterker worden, je behoefte om je eigen pad te gaan, of juist verlangen om die helderder te krijgen dient zich aan. Ook het praten met een neutraal iemand buiten de gezinssetting is soms echt even wat er nodig is. Wees welkom met alles wat je bent. Want juist jouw volledigheid is wat je puur maakt. Alleen zie je dat op dit moment zelf even niet.

Wanneer een consult bij uw kind?

 •  “aanpassings problemen” op school en/of na veranderingen
 • Fysieke klachten ( ga altijd eerst naar de dokter!) 
 • Niet goed in balans zijn.( Snel uit balans raken)
 • Hooggevoeligheid
 • Niet goed kunnen afsluiten van omgeving.
 • Moeite met contact aangaan met omgeving.
 • Behoefte om te weten op welk punt je kind zich bevindt in zijn/haar leven.
 • Opvoedkundige vraagstukken rondom ouders en kinderen
 • Het kind ziet/hoort of voelt dingen die anderen niet ervaren.

Kindsessie

Soms heeft het kind het nodig aan te komen in zichzelf. Oplossingen te vinden voor eigen problemen of meer zelfvertrouwen te krijgen.

Zelfbewustzijn en zelfvertrouwen helpen elkaar. Het landje, het kampvuur, de pipowagen kan daar veel bij helpen. Het kan ook dat we gewoon afspreken in mijn praktijkruimte.

We gaan samen op zoek naar de eigen wijsheid van het kind.

Leeftijd: vanaf 7 jaar

Financiële investering

Reading consult met ouders in praktijk Hollandsche Rading  (1 ½ uur, max 2 uur) € 127,- per uur.
Reading consult met ouders, huisbezoek € 127,- per uur*
Coaching kinderen tot 12 jaar (1 uur) € 97,- per uur*
Coaching vanaf 12 jaar tot 21 jaar € 102,- per uur*

Reistijd kosten 40,-p.u, 0,19 ct p.km

*prijzen incl btw & excl. benzinekosten, reistijdkosten en evt. parkeerkosten mocht het een huisbezoek betreffen. Deze prijzen gelden vanaf 01-02-2023.

Trainingen

Door het jaar heen, afgestemd op waar de behoefte ligt, geef ik verschillende trainingen voor kinderen en/of ouders.

Onderwerpen als: gevoeligheid bij kinderen in deze tijd, verbindende communicatie en systemisch werk hebben daarin een plek. Mijn manier van werken kenmerkt zich dat we zowel de innerlijke diepte van kind en/of ouder ingaan als wel de praktische laag, het dagelijkse leven uitwerken.

Gelijkwaardigheid staat bij mij centraal. We zijn allemaal ouders, we zijn allemaal kinderen en we zijn allemaal mens.

Hou de nieuwsbrief in de gaten voor alles wat er ieder jaar weer nieuw gecreëerd wordt.

De Liefde van de Stam

2 daagse training voor ouders

Hoe kan in elke situatie gelijkwaardigheid en verbinding de grondtoon zijn?

 

 • Kinderen van deze tijd zijn niet meer zo gevoelig voor autoriteit. Of ze zijn juist heel gevoelig waardoor je als ouder na een confrontatie met een vervelend gevoel blijft zitten. Je wil het nou juist zo goed doen!
 • Hoe kunnen confrontaties en frictie, momenten van groei worden? Iedere keer weer.
 • Hoe kan je negatieve patronen veranderen binnen het gezin! Je weet dat ze niet werken maar toch grijp je er toch steeds naar terug. Misschien omdat je niet weet hoe het anders kan.
 • Vanuit de wereld om het gezin heen zijn veel verwachtingen (school, werk, sport) en uitdagingen (ipads, games)  Hoe hou je met elkaar de balans? Of sta je nu als ouder(s) vaak alleen in de woestijn te roepen?

Juist hier zijn de wetten & waarden van de Stam vanuit de oude tijd weer opnieuw een grote, inspirerende kracht.

Je leert in deze training de praktische, dagelijkse laag vanuit de Wijsheid van de Stammen van weleer. Waar waardigheid, gelijkwaardigheid en liefde van groot belang waren. De natuurlijke kwaliteiten van ieder gezinslid komen naar de oppervlakte. Het gezin wordt dan een krachtig geheel waar ieder zelfstandig staat. Kinderen stappen helder, zelfstandig en rechtop hun leven in. Wetende wie en wat ze zijn. Deze wijsheid van de Stam is inzetbaar voor het dagelijkse. Inzetbaar in iedere tijd omdat onderlinge verbondenheid en gelijkwaardigheid onze grote kracht is.

 

“De waarden van de Stam zijn inzetbaar op alle plekken waar kracht, helderheid, moed en intuïtie gevraagd wordt, zoals het gezin. Liefde & Respect volgt vanzelf en maakt de stam en ieder lid krachtig en wijs. Nu kan ze door de tijd van nu en haar veranderingen heen reizen en haar leden zullen altijd groeien en bijdragen aan elkaars groei. En dat, zonder dat het een doel op zichzelf is. Het is het vanzelfsprekend gevolg.”

Wanneer?

Data:
Deze training geef ik zodra een groep gevuld is. Neem contact met mij op wanneer je interesse hebt.
Tijd :
10:00 tot 17:00

Locatie:

Prijs:

wordt nog bekend. Ligt aan de locatiekosten waar ik dan zal zijn.

 

Contact

Contact

Lise Schimmel
info@liseschimmel.nl
www.Liseschimmel.nl

06-42482151