Tribal Earthchild

Een plek waar we een Tribe vormen en met elkaar werken aan het zijn en leven vanuit deze diepere wijsheid.
De oeroude wijsheid van de aarde als bedding.

We organiseren het hele jaar door activiteiten die hieraan bijdragen. Voor ouders, kinderen of alles bij elkaar.
Hou de nieuwsbrief in de gaten voor alles wat er ieder jaar weer nieuw gecreëerd wordt.

We werken buiten. In de natuur.
Met vuur, tipi, eigenwijsheid en veel plezier zijn we daar de Tribe.

 

Tribal Wisdom

De Stam

Je hoort bij de stam. Je kan jezelf zijn en je veilig voelen. Deze kinderen zijn net als jij: aardekinderen. Verbonden met natuur, dieren en alles wat leeft.

Er zou een school moeten zijn waar je leert hoe je je eigen weg vindt in het leven. Hoe je jouw waarheid en kracht dagelijks kan blijven voelen. Dat we meer zijn dan alleen gedachten en ervaringen. Dat we een ziel hebben en dat deze de taal van de natuur kent.

Er is zo’n plek! En we creëren hem samen.

5 keer per jaar komen we een dag samen op een prachtige natuurplek waar een tipi staat en het vuur brand. We leren vanuit een oude, sjamanistische traditie. We gaan aan de slag met de drum, dromen, creëren , energieplaatsen in de natuur, spel en beweging en medicijn maken . Alles in een kleine groep (zo’n 10 deelnemers) .
Ceremonie en spel wisselen elkaar af. Ons innerlijk kompas wordt gedurende het jaar steeds sterker en we leren zo de weg te vinden, ons eigen pad te gaan, in het leven. Rechtop, wetend van de waarde van wie je zelf bent.

Ouderavond:
Het is belangrijk om ouders mee te laten groeien bij de ‘taal’ en wijsheid van de Stam die de kinderen leren. Ook merken we dat als het thuis ook een plek vind in het dagelijkse leven het veel dieper en krachtiger ondersteunend werkt in het kind zelf. Eigenlijk heel logisch.Daarom is er 1 ouder-avond per jaargang georganiseerd. Tijdens deze avond doen we een boek open over de Tribal Wisdom die achter de Stam de bron is. Ook ervaar je zelf waar ceremonies over gaan. En ook is het sjamanisme je mogelijk al bekend, hoe het binnen het gezin krachtiger te laten leven ( zonder druk te zetten) , in deze tijden, is van grote waarde.  Juist nu.

Instromen:
1x per jaar kan je instromen (in juni). De kinderen van de Stam van voorgaande jaren krijgen altijd eerst de mogelijkheid hun deelname te verlengen. De plekken die daarna vrijkomen zijn voor nieuwe kinderen. Het is goed om te weten dat deze stamgroepen al vele jaren bestaan en minder mogelijkheden hebben op nieuwe vrijgekomen plekken. Na de inschrijvingen sluiten de poorten zich weer voor een heel jaar. Voor deze groepen is de inschrijving al begonnen. Let op, het is niet mogelijk gedurende het jaar in te stromen. We zijn een heel jaar met dezelfde groep. Dat schept veiligheid.

Kennismaken:
Ben je nieuw in de Stam? Dan is er altijd eerst een kennismakingsgesprek waarin we (het kind en ik) samen nagaan of de Stam de juiste stap of plek voor je is.

Even wennen:
Omdat kinderen het vaak niet kennen is het lastig voor ze in te schatten of ze het echt willen voor een heel jaar, komen ze de eerste bijeenkomst op proef en kunnen ze het ervaren. Die ervaring zal hen bij hun antwoord brengen. Dus ze hoeven daarna pas echt te besluiten.

 

 

Prijs : 345,-

Tribal EarthChild Lentekamp

Een weekend voor ouder en kind waarin we ons terugtrekken in de bossen. De natuur laten we tot diep in ons wezen doorklinken. We vinden de oorspronkelijke stroom in en om ons heen en luisteren. Wij, ouders, laten de ouder-identiteit los en komen in gelijkwaardig contact met de metgezel op deze aarde-reis, ons kind.

De eigen wijsheid van het kind wordt aangeraakt door spel, rituelen en oude overlevingstechnieken in de natuur. Het kind zal zijn eigen spirit-naam ontvangen en totemkracht verder ontwikkelen.

In dit weekend leggen we de identiteit van deze tijd af en gaan wij op zoek naar onze oorspronkelijke wijsheid en stroom. Die zijn nog altijd daar, op celniveau, vanuit de stamtijd.

Ouder en kind hebben soms een eigen programma en soms een gezamenlijk gedeelte.

Alles draait om wakker worden, inzicht krijgen en waardigheid voelen vanuit je spirit.

*In 2023 zal er geen Lentekamp plaatsvinden. Houd de nieuwsbrief in de gaten met het laatste nieuws*

Tribal Wisdom Gezinsdagen.

Een dag waarin je samen met je kind kennis maakt met de oude wijsheid van de aarde. Door middel van verschillende activiteiten zoals: een medicijnvoorwerp maken, hoe deze ‘wakker te maken’, de kracht van verhalen,en het reizen met je droomlichaam. Het is een mooie kans om kennis te maken voor kinderen met reizen met hun droomlichaam en ceremonie.

De spirit in ons roert zich en voelt ruimte steeds meer aanwezig te zijn. Ceremonie is een krachtig middel daartoe’.

Je maakt kennis en ervaart. Dat allemaal in de natuur, bij kampvuur met spel en drum.
Samen zijn we een stam.
We nodigen je uit.

Contact

Lise Schimmel
info@liseschimmel.nl
www.Liseschimmel.nl

06-42482151

Op dit moment hebben we een tijdelijke stop op nieuwe cliënten.

Vanaf 20 juni 2022 kunt u weer contact met ons opnemen voor het inplannen van een afspraak voor na de zomerstop, die plaatsvindt van 1 juli t/m 4 september 2022.