Tribal Earthchild

Een plek waar we een Tribe vormen en met elkaar werken aan het zijn en leven vanuit deze diepere wijsheid.
De oeroude wijsheid van de aarde als bedding.

We organiseren het hele jaar door activiteiten die hieraan bijdragen. Voor ouders, kinderen of alles bij elkaar.
Hou de nieuwsbrief in de gaten voor alles wat er ieder jaar weer nieuw gecreëerd wordt.

We werken buiten. In de natuur.
Met vuur, tipi, eigenwijsheid en veel plezier zijn we daar de Tribe.

 

Cursussen en samenkomsten

Tribal Wisdom

De Stam

Je hoort bij de stam. Je kan jezelf zijn en je veilig voelen. Deze kinderen zijn net als jij: aardekinderen. Verbonden met natuur, dieren en alles wat leeft.

 

Er zou een school moeten zijn waar je leert hoe je je eigen weg vindt in het leven. Hoe je jouw waarheid en kracht dagelijks kan blijven voelen. Dat we meer zijn dan alleen gedachten en ervaringen. Dat we een ziel hebben en dat deze de taal van de natuur kent.

Er is zo’n plek! En we creëren hem samen.

5 keer per jaar komen we een dag samen op een prachtige natuurplek waar een tipi staat en een vuurplaats is. We leren vanuit een oude, sjamanistische traditie. We gaan aan de slag met de drum, dromen, creëren , energieplaatsen in de natuur, spel en beweging en krachtvoorwerpen maken . Alles in een kleine groep (zo’n 10 deelnemers) .

Er zijn 2 vormen om deel te nemen aan de Stam:

Stam-Family:

7 x (middag) of 5 x (hele dag) per jaar komen we samen op het landje. De tipi staat op. Het vuur brand. We leren van alles over onze eigen natuur, via de natuur om ons heen. Ceremonie en spel wisselen elkaar af. Ons innerlijk kompas wordt gedurende het jaar steeds sterker en we leren zo de weg te vinden, ons eigen pad te gaan, in het leven. Rechtop, wetend van de waarde van wie je zelf bent.

Het is belangrijk om ouders mee te laten groeien bij de ‘taal’ en wijsheid van de Stam die de kinderen leren. Ook merken we dat als het thuis ook een plek vind in het dagelijkse leven het veel dieper en krachtiger ondersteunend werkt in het kind zelf. Eigenlijk heel logisch.  Zo zijn er aan deze versie twee ouder-avonden inbegrepen. Tijdens deze avonden doen we een boek open over de Tribal Wisdom die achter de Stam de bron is. Ook ervaar je zelf waar ceremonies over gaan. En ook is het sjamanisme je mogelijk al bekend, hoe het binnen het gezin krachtiger te laten leven ( zonder druk te zetten) , in deze tijden, is van grote waarde.  Juist nu.

Voor deze groepen is de inschrijving al begonnen. Let op, het is niet mogelijk gedurende het jaar in te stromen. We zijn een heel jaar met dezelfde groep. Dat schept veiligheid.

Ben je nieuw in de Stam? Dan is er altijd eerst een kennismakingsgesprek waarin we (het kind en ik) samen nagaan of de Stam de juiste stap of plek voor je is.

Omdat kinderen het vaak niet kennen is het lastig voor ze in te schatten of ze het echt willen voor een heel jaar, komen ze de eerste bijeenkomst op proef en kunnen ze het ervaren. Die ervaring zal hen bij hun antwoord brengen. Dus ze hoeven daarna pas echt te besluiten.

Stam-Child:

Deze groepen komen 5 x per jaar een hele dag samen op het landje.  De tipi staat op. Het vuur brand. We leren van alles over onze eigen natuur, via de natuur om ons heen. Ceremonie en spel wisselen elkaar af. Ons innerlijk kompas wordt gedurende het jaar steeds sterker en we leren zo de weg te vinden, ons eigen pad te gaan, in het leven. Rechtop, wetend van de waarde van wie je zelf bent. is dat het recept van iedere Stam-vorm. Het recept van elke Stamdag of groep.

1x per jaar kan je instromen (in juni). De kinderen van de Stam van voorgaande jaren krijgen altijd eerst de mogelijkheid hun deelname te verlengen. De plekken die daarna vrijkomen zijn voor nieuwe kinderen. Het is goed om te weten dat deze stamgroepen al vele jaren bestaan en minder mogelijkheden hebben op nieuwe vrijgekomen plekken. Na de inschrijvingen sluiten de poorten zich weer voor een heel jaar.

Ben je nieuw in de Stam? Dan is er altijd een kennismakingsgesprek waarin we (het kind en ik) samen nagaan of de Stam de juiste stap of plek voor je is.

Omdat kinderen het vaak niet kennen is het lastig voor ze in te schatten of ze het echt willen voor een heel jaar, komen ze de eerste bijeenkomst op proef en kunnen ze het zelf ervaren. Die ervaring zal hen bij hun antwoord brengen. Dus ze hoeven daarna pas echt te besluiten.

 

 

 

Info en data Stam-Family

(Dit zijn hele nieuw te vullen groepen. De inschrijvingen zijn al begonnen)

6-7 jarigen (woensdag): 8 sept/6 okt/12 jan/9 mrt/6 april/8 juni

Tijd: 15:30/18:30

8 tot 10 jarigen(zondag) 19 sept/14 nov/9 jan/6 mrt/26 juni

Tijd: 

8-10 jarigen 10:30 tot 15:30

11-13 jarigen 11:30 tot 16:30

Prijs Stam Family: 420,- per  jaar

Data ouderbijeenkomsten: 4-11 (19:00 tot 22:30)/24-3 (19:00 tot 22:30)

Info en data Stam-Child

(deze is zonder de ouder avonden, pas in juni kan je je opgeven en is duidelijk of en hoeveel plaatsen er vrij komen in deze groepen)

Squirrels 6-7 jarigen (zondag) : 5 sept/10 okt/21 nov/6 feb/13 mrt/19 juni

Tijd: 10:00-14:00

Travelling Birds 8 -10 jarigen (zaterdag): 2 okt/6 nov/22 jan/26 mrt/11 juni

White Dolphins 11-13 jarigen (zondag) : 12 sept/24 okt/16 jan/20 mrt/5 juni

Wolf Clan 14 t/m 16 jarigen (zondag): 3 okt/7 nov/23 jan/27 mrt/12 juni

Tijd: 10:30/15:30

Prijs Stam-Child: 300,- per jaar

Tribal EarthChild Lentekamp

Een weekend voor ouder en kind waarin we ons terugtrekken in de bossen. De natuur laten we tot diep in ons wezen doorklinken. We vinden de oorspronkelijke stroom in en om ons heen en luisteren. Wij, ouders, laten de ouder-identiteit los en komen in gelijkwaardig contact met de metgezel op deze aarde-reis, ons kind.

De eigen wijsheid van het kind wordt aangeraakt door spel, rituelen en oude overlevingstechnieken in de natuur. Het kind zal zijn eigen spirit-naam ontvangen en totemkracht verder ontwikkelen.

In dit weekend leggen we de identiteit van deze tijd af en gaan wij op zoek naar onze oorspronkelijke wijsheid en stroom. Die zijn nog altijd daar, op celniveau, vanuit de stamtijd.

Ouder en kind hebben soms een eigen programma en soms een gezamenlijk gedeelte.

Alles draait om wakker worden, inzicht krijgen en waardigheid voelen vanuit je spirit.

De locatie is: Sellingen, Zuid Groningen

Data: 22 t/m 24 mei (het pinksterweekend)

Let op: mochten er nog maatregelen van kracht zijn die het niet mogelijk maken met Pinksteren, is er een tweede optie gepland: 2 t/m 4 juli.

Prijs

Volwassenen: 215,-

Kinderen 195,-

Het Lentekamp is momenteel vol. Wel is het mogelijk om op een reservelijst te komen. Dan wordt je gebeld bij afmeldingen.

 

Tribal Wisdom Gezinsdagen

Een dag waarin je samen met je kind kennis maakt met de oude wijsheid van de aarde. Door middel van verschillende activiteiten zoals: een medicijnvoorwerp maken, hoe deze ‘wakker te maken’, de kracht van verhalen,en het reizen met je droomlichaam.

De spirit in ons roert zich en voelt ruimte steeds meer aanwezig te zijn. Ceremonie is een krachtig middel daartoe’.

Je maakt kennis en ervaart. Dat allemaal in de natuur, bij kampvuur met spel en drum.
Samen zijn we een stam.
We nodigen je uit.

Data: 29 mei, 10 juli (als het Lentekamp doorgang vind op 2/4 juli gaat deze niet door), 28 en /of 29 augustus.
Prijs: 55,- pp

Tijd: 10:00 tot 17:00

groepsgrootte: max 10 kinderen en 10 ouders

leeftijd kind is ongeveer rond de  7 t/m 11 jaar

Contact

 

Contact

Lise Schimmel
praktijkliseschimmel@gmail.com
www.Liseschimmel.nl

06-42482151